Kandidaten vil ha for mye penger til kunstverket sitt

Kandidaten vil ha for mye penger til kunstverket sitt

Ikke alle kunstverk er verdt så mye som du kanskje tror. Dette er hva et troll har å legge merke til i tilfelle av «Bares for Rares». Hans John Lennon tegning bringer inn langt mindre penger enn han ville ha likt.
På det populære ZDF-showet «Bares for Rares», ønsker trödlers å tjene så mye penger som mulig med sine funn og arvegods. Det samme gjør Lars Petersohn fra Wuppertal, som ønsker å selge et bilde tegnet av avdøde John Lennon fra The Beatles. Petersohn er ikke sikker på om det virkelig er et ekte kunstverk av rockeren.

Ekspert Detlev Kümmel tar en nærmere titt på det skriblede selvportrettet. «Dette er en litografi laget av en tegning av John Lennon. Han laget denne tegningen som bryllupsgave til Yoko Ono,» sier gallerieieren.

Kompetanse godt under priskrav
Bildet ble gitt bort på bryllupsdagen 29 mars 1969. I 1988 ble 300 litografier produsert fra selvportrettet, ifølge Kümmel. Da hadde Lennon vært død i åtte år. Bildet viser to signaturer: «Artist Proof», som bekrefter den offisielle kunstutskriften, og en av Yoko Ono.

Smugleren vil ha 2000 til 3000 euro for samlerens gjenstand. Men Kümmel korrigerer ønsket betydelig nedover. «Vi må ikke glemme en ting: det har ikke en signatur av John Lennon. Arbeidet har blitt gjort posthumt.» Hans kompetanse er bare 1500 til 1800 euro.

Budgivning Battle på «Bares for Rares»
Med denne kunnskapen konfronterer Lars Petersohn forhandlerne. 300 euro er Wolfgang Pauritschs startbud. Nesten alle forhandlere deltar raskt i budgivning. Pauritsch bryter 1000-euro-merket med et bud.

Hit stjerne og idrettsutøver: Disse kjendisene vil snart være på »Bares for Rares»
Det er hennes fjerde barn: Skuespiller Nina Bott er gravid igjen
«Dette er hverdagen»: Daniela Katzenberger rasende om nyheter på Instagram
«Alt som betyr noe» Star: Ania Niedieck led seks spontanaborter
Det siste prisforslaget er imidlertid laget av Julian Schmitz-Avila. Han er villig til å betale 1500 euro for Lennon-litografien, bare litt overgår Pauritschs 1450 euro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *