Prinsesse Beatrices giftering bryter kongelig tradisjon

Prinsesse Beatrices giftering bryter kongelig tradisjon

Prinsesse Beatrice har vært gift siden sist fredag. Ringen festet til dronningens barnebarns finger er spesiell på flere måter – og bryter en nesten 100-årig tradisjon.

ga henne Edoardo Mapelli Mozzi ja ordet sist fredag. Som et tegn på ekteskap, satte 36-åringen en ring på fingeren til sine kjære som knapt samsvarer med kongelig tradisjon.

Forretningsmannen designet både forlovelsen og gifteringen med den britiske gullsmeden Shaun Leane i «fem til seks» økter. Han fortalte det amerikanske magasinet «People»: Gifteringen skal «estetisk passe forlovelsesringen og flette sammen med den». For dette valgte brudgommen platina i stedet for gull.

Nesten 100 år med britisk tradisjon
Siden bryllupet til dronning Elizabeth, dronningmoren, i 1923, har walisisk gull alltid blitt brukt til gifteringer av alle medlemmer av kongefamilien. De yngste kongelige bruder, fra prinsesse Eugenie til Meghan Markle til Kate Middleton, som giftet seg med prins William i 2011, fulgte alle den nesten 100 år gamle britiske tradisjonen.
Beatrice selv ville ikke ha vært i kontakt med ham, ifølge gullsmeden. Edoardo Mapelli Mozzi og Shaun Leane designet platinaringen alene – men uten Beatrices godkjenning ble ingenting bestemt, ifølge Shaun Leane.

prinsesse beatrice: den spesielle historien bak hennes brudekjole
Etter bryllupet til Beatrice: Edoardo innlegg kjærlighetserklæring til sin brud
Hemmelig vielse av Queen barnebarn: Royal familie viser bryllupsbilder
» Ringene ble laget for hverandre og derligger en romanse,» sier 51-åringen om smykket, som synes å ha kommet fra kjærlighet mer enn tradisjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *